вторник, 30 юни 2015 г.

След рекламите - сух под

И сега продължението на ремонта по "марокански". След малко проучване за това как се прави сух под, стигнахме до един по нашенски, побългарен вариант. Изградихме една дървена конструкция на пода от дървени профили 35x50мм (защото този размер ни позволяваше нивото на пода което искахме да достигнем накрая) .Основно аз я изграждах, а Милен само гледаше :)))) Дъските се захващат освен една към друга, но и към пода.
Тук не издържах да не заснема това бижу на дървените конструкции, което Милен беше направил, но щом върши работа значи става и така :)
Между дървените профили запълнихме с перлит.
Върху перлита - найнон, а върху найлона - OSB плоскости. Покрай стените сложихме ивици каменна вата, за да намаляват шума и вибрациите в това направление.
Когато всички плоскости OSB бяха наредени и завинтени към дървената рамка на пода, върху тях наредихме ламинирания паркет с подложката.

Избрах си декор "дъб рейкявик" на Krono Original който е много светло, почти бяло дърво от магазина на FT Parket.

След пода дойде ред на плочките за кухнята. Споменах миналия път, че си ги купих от Топ груп и вече нямах търпение да ги видя налепени. Пак ние си ги лепихме и за да ни е по-лесно сложихме отдолу по една дъска за да е равно нивото, а и да ни е по-лесно. 

 И тук пак виждате че Милен само си седи и нищо не пипа :))))) всичко аз трябва да свърша :)))

 А и да отбележа че си имаме и завеси :) Още преди плочките ги имахме - нали съм малко луда, а и мене декорацията ме вълнува повече от предходните неща за вършене. Купих ги от IKEA - два вида са. Едните чисто бели за 19,50лв за два броя в пакет, а другите на сиво райе 29лв/2бр. Скоро ще се похваля и с налепените плочки и кухненските ми шкафове, но сега пак е време за реклами, защото Мартин каза че е гладен и ме чака да му сложа :)

2 коментара:

Unknown каза...

Ах, този Милен,нищо не пипа само яде,хаха. Много сте ми сладки и готини!!! Абсолютно нямам търпение за трета, четвърта и последна пета серия:)))

http://kolibkata.blogspot.com/ каза...

Страхотни идеи, страхотно изпълнение! Браво! Ама вземи го стегни този Милен малко, бива ли така - мадамата работи, той гледа отстрани...;) :D