неделя, 8 май 2016 г.

Масата масата масата!

Имало едно време... една маса. Още от моето детство или мой набор. С екстри - разтегателна била! Сега и моето дете на нея се храни. Нито е антика, нито с интересен дизайн, някаква никаквица :))) Естествено нямаше как да я оставя така... за начало и боядисах краката в зелено...
... преди това ги шлайфах с шкурка за дърво, защото лака им се беше напукал, ако изобщо го имаше след толкова време. Използвахме я навън или когато организирахме домашни "евенти" - сватби, бебешки погачи, рождени дни, барбекюта,... ако можеше да говори!

Сама си забърках боята - малко беличко с малко жълтичко и малко синичко. Моя Милен (както обичам да казвам Пепи) ми направи плота от бял бор(чам) като слепи няколко дъски. Исках да си е разтегателна както в началото, но с малко по-голям плот.

Реших да експериментирам с вида, използвайки маламашка и бяла боя както е показано на картинките по-долу.

Много ми се щеше да изглежда сякаш боята и се е изтрила след години употреба.
Тъй-като увеличихме размера на плота, трябваше да увеличим и разстоянията между краката, затова пак си забърках боя, на око, но този път ми се получи по-хубаво зелено! За съжаление плота се изкриви и нямаше как да направим масата разтегателна, затова си го оставихме така на три парчета (или поне засега).

Забравих да отбележа, че след като минах с маламашката по плота и боята изсъхна, изтърках хубавичко и с шкурка, за да постигна този разкошен, евтин вид :)))) Сякаш майсторите, които са боядисвали тавана са забравили да ми покрият масата.
А докато ние мъдрихме конструкцията на масата, малкия ни Мартинчо конструираше нов вид машина, от три- в едно, колкото по-дълга толкова по-добре! Ще вземе да ми стане един инженер-проектант на локомотиви :)))) и ще му уредим работа в БДЖ :)))))..ако не се откаже от това да бъде тролейбусен шофьор :)
На места по плота на масата заедно с белия цвят добавих и син, че нали "темата" на стаята ми е синя.
Сега е друго нещо! Колкото е по-голяма масата, толкова повече я запълваме и пак не стига :))))


Ще се радвам ако ви е харесала нашата към 33 годишна маса с ъпгрейди :)

1 коментар:

Unknown каза...

Некъв разкош е станал, браво! И фототапетът е мега як!!
А най-най-хубавото е, че мястото на масата не стига....!!!!