петък, 15 юни 2012 г.

Kухнята с голямо К

 Това е една от първите снимки които имам на нашата кухня. Тези шкафове може да са до болка познати на някой от вас. Когато се нанесохме по стените имаше тапети с шарка имитираща тухли; плочките зад мивката бяха сини на цвят и най-вероятно мой набор. Овежих вратите на кухненските шкафове с декоративно фолио и боядисах дръжките им в бяло преди време.

 Така изглеждаше преди да си купим новия хладилник - много претъпкано  с вещи, но не ни достига мястото. На отсрещната страна е дъската ни за гладене. За нея купих ново покривало, а този рафт над дъската, Милен ми го направи от две парчета бамбуков паркет за да си редя там цветята от терасата, когато дойде зимата. И с тяхното количество съм прекалила.
 И сега на същината... имахме вече нов хладилник с фризер (знаете за сладоледа :) и трябваше да преместим шкафа, който седи над него, защото нямаше достатъчно място по височина. Махнах и магнитите от хладилника. Тях си ги събирам от всяко ново място на което отидем.
 Разкри се тази картина... чакаше ме да я боядисам.
 За боя беше и вратата на която закачихме  подаръка ми от конкурса на View Sofia  и Laura Ashley.
 Преди това там имаше друга закачалка и като я махнахме останаха малко дупки.

 Освен че боядисах вратата, Милен премести бурканите ми под рафта от бамбук. Над хладилника не се побираха вече.

 А ето така изглеждаха прозорците на кухнята.
 И корниза над прозореца...за да дръпнеш завесите се изисква сръчност, защото кукичките на който висеше пердето бяха ръждясали и едвам се движеха. Да не споменавам, че това не беше истинско перде, а чаршаф :)
 Стената зад хладилника боядисах с останалия латекс от спалнята на родителите ми.

 Но нещо не ми хареса и купих нов - тъмно сив.
 За Милен беше шокиращо начало. Кухнята е малка и затова би било добре да се боядиса в бял цвят или нещо светло, защото тъмните цветове стесняват пространството, но на мен сивото ми е много любим цвят и така стената стана сива... и не само тя :)
 Махнахме корниза и се откри ново място за боядисване.

Реших, че ще махна старата боя по прозорците. Покрих всичко с найлон за да не бърша прах после, но да ви призная нещата не се получиха както си ги мислех :) Боята нямаше сваляне, но затова следващия път!

5 коментара:

R каза...

ами чакаме с нетърпение продължението :)

Елена каза...

о,аз също! Не ми е идвало наум да покрия белите шкафове със фолио, но идеята определено ми хареса. Може да се пробвам:))

Nana каза...

Влязох случайно за 2 минути, а прекарах един час в този твой прекрасен блог. И, ако не трябваше да хващам самолета след 2 часа, сигурно бих прекарала поне 3 пъти по толкова, докато разгледам и изчета всичко. Чудесно местенце, пълно с интересни предложения и забавно написан текст. :)

Nina каза...

ох милата, в тези интересни бг апартаменти ако човек почне нещо да прави винаги излиза нещо друго хаха,
Mного ми харесва как малко по малко трансформираш жилището си в един красив и уютен дом. Имаш страхотни идеи и се получава наистина много добре. Кухненските столове са супер тапицирани.

Очаквам втора част, а вратата какъв цвят ще я боядисваш?

Vanya каза...

Nina вратата я оставих бяла.Благодаря ти за столовете - сама ги тапицирах(сигурно знаеш), но не им остава много живот, защото вече са се изтърбушили отвътре.
Nana добре си дошла, и ти благодаря за милите думи :)
А Елена да знаеш, че с фолиото има огромна разлика, но трябва повечко търпение докато го залепяш, най-вече с мехурчетата които се получават понякога.