петък, 10 август 2012 г.

clock-block

Когато започна да шия - шия много неща едно след друго. Когато започна да боядисвам -боядисвам повече от предвиденото! Сега явно е дошъл периода, в който съм почти вманиачена на тема лепене със силикон. След рамката с моливите ми дойдоха още няколко идеи. Мисля да разкрася още някоя рамка за снимки вкъщи. За следващата задача ми трябваха малки дървени квадратчета и добре, че си имам кой да ми ги реже, защото беше непосилно за мен.


Да, налепих ги върху часовника ни в кухнята. Беше ми скучен, а и като се въртях и се чудех какво още мога да налепя, той ми изникна пред очите :)
Това е чудесна идея и за облепяне на някоя саксия за цветя, рамка за снимки, седалка на стол, плот на маса и т.н. Засега моя часовник няма да го боядисвам или лакирам, защото може и нова идея да узрее!
Използвахме една останала дъска от шкафа в банята ни. Милен я наряза на филийки с циркуляра, но бяха правоъгълни филийките, а на мен ми трябваха квадратни. За останалото помогна една ножовка. Само го мъча аз тоя Милен :)))) Естествено и той не е правен от дупе...  не ги е рязал кубче по кубче. Наряза дървените парчета наведнъж, като ги стегна на менгеме. И след всичката пот, имах квадратни, дървени парчета. Юпиии :))) Налепих ги за по-малко от десет минути :))))  Исках ефекта да е в различната посока на шарката на дървото, но може би ако го намажа с малко байц ще се личи повече. Това обаче ще го опитам първо на някое от останалите ми парченца дърво, че нямам идея какво ще се получи, а не ми се съсипва часовника. Много добре ми се вписва и така на кухнята :)


4 коментара:

merypoppins каза...

Супер е станал часовника.Заслужавало си е да измъчиш Милен :)))
Байцвай смело, ще стане още по-добра визията.
Аз бих ти предложила да минеш с бял латек със съвсем малко син оттенък и след като изсъхне да го минеш отгоре с шкурка.Да се изтърка неравномерно латекса .Става много шаби шик ефект !

Мъх каза...

Може ли един Милен и насам:)?
Много идеен часовник е станал, поздравления!

c v e t u l k a knits каза...

Хитро!:)

Елена каза...

Много е красив! Браво за идеята!