понеделник, 9 септември 2013 г.

Стенен декор за работливи пчелички

  Стигнах до заключението, че ако периодично не променям нещо вкъщи няма да съм аз! Сега лекичко с латекс оцветих стената под шкафовете зад дивана ни(който също ни е и спалня). Естествено няма как без Мартин по снимките :)
Стената бяхме боядисали с кремав на цвят латекс. В началото стаята беше с едни ужасни тапети на цветенца и леко лъскав ефект ( като нощница от сатен) - бляк :)
 После се започна едно здраво лепене с хартиено тиксо.

 Исках да оформя нещо като пчелна пита, също както при подлакътниците на стола пред бюрото ни. След лепенето дойде по-лесната част с изрязването. Тъй като съм много нетърпелива да видя резултата и много мразя частта с облепянето и опаковането на нещата, понякога предпочитам да изцапам с латекс и после да почистя, отколкото да увивам всичко с найлони и да лепя тиксо. Но не правете така вкъщи, не е хубаво :)

 Боядисах стената със сив латекс, същия който използвах при кухнята.

 Е да обаче с хартиеното тиксо не ми се получиха нещата. Като отлепих тиксото падна доста от стената! Почти отидох у съседите :)))
 От птичи поглед не се вижда, но като се приближа и ми вади очите направо.
 Затова смесих част от сивия латекс с малко бял за да получа малко по-светло сиво. С него боядисах отново линиите по стената, които преди това бях облепяла. Или може да се каже, че нямаше смисъл лепенето с тиксо.
 Обаче пчелната ми пита се получи по-добре със светло сиво вместо кремаво.
 Дори се развихрих малко и с тебешир, но май ще го изтрия защото много цапа всичко, което се допре до него. Замислих се дали мога да го фиксирам с лак за коса (така се прави при рисунките със сухи пастели), но първо нямах лак и второ - представих си едни лъскави петна по стената от лака та реших да пропусна.
 Много исках да направя стената с дървени филийки като тези...

... или с паркет, но нямаше да може да ни се отваря шкафа с раклата зад дивана. Много ми харесаха и тези снимки от pinterest с идеи за тапет. След време явно ще има промяна като измисля нещо друго :)

3 коментара:

Unknown каза...

Наистина си си поиграла, но един такъв ефект доста променя интериора :)изглежда лесно и интересно :)
Поздравления...явно вкъщи никак не ви е скучно, хихих

Екатерина каза...

Страхотно се е получило! Аз също обожавам разнообразието и промените, но от толкова местене насам натам, вече сили не ми останаха:) Така, като чета написаното на моменти си представям себе си:) И аз съм много нетърпелива да видя резултата и почти винаги прибързвам:) Целувки на това сладко Бонбонче!

Pavlina Petkova каза...

Прекрасно се е получило, всякакви бояджийски истории са ми на сърце, един много малък съвет от мен, за да не се отлепя боята под хартиеното тиксо има един много лесен трик, преди да залепиш лентата на стената, първо я допри до мъхесто одеяло или нещо такова за да полепнат власинки и чак тогава на стената, върши работа! Поздрави от мен!