вторник, 19 юни 2012 г.

Кухнята с голямото К

Кухнята ни вече е готова и сега остава само някой да дойде и да сготви в нея :)

 Така изглеждаше преди време
Сега вече си имам отдавна желаните надписи с цветни тебешири по стената.
 Имаме и нови пердета и корниз.
 Тази страна на кухнята няма някакви промени... отново си е претрупана :)
Промених единствено тези закачалки.
 Боядисах ги в жълто. На снимката не се вижда много добре, но цвета не е чисто жълт...смесих жълтото с малко лилаво и се получи един специфичен "лайнян" цвят :)))) който на мен много ми харесва или така наречения "lime" цвят - подобен на неузрял лимон.
Нещо се отплеснах и ми потрепна ръката, и докато се усетя бях намазала боя и на радиатора :)))) Милен обяче забеляза боядисаните закачалки, но не и радиатора :)))) Трябва да си направя статистическо проучване "Какво забелязват мъжете?" Явно ако си боядисам веждите ще забележи, но за цялата коса - нямам шанс :)

 Споменах в предишната публикация, че нещата не се получиха както си ги мислех с прозореца. Исках да го освежа като му махна боята и го боядисам наново, обаче беше много трудно. Само където вдигнах прах и не успях да махна боята. Може да се каже че махнах само един повърхностен слой. Изнервих се че не става нищо и боядисах с бяло върху него. Колкото съм махнала - толкова! Сега вече малките ми детски шампоанчета(подарък от приятелки) ще стоят на хубав, бял прозорец. Смяната му няма да е скоро въпреки належащата нужда, но ще видим колко още ще издържи.

 Гледката към вратата на терасата ни...
... и на влизане в кухнята.
Пак има доста вещи, но е много по-уютно. Мисля да сменя килимчетата с ябълково зелени на цвят и да направя калъфи за столовете, но още не съм избрала текстил.
Това е от кухнята :) ...засега!


8 коментара:

merypoppins каза...

Много сладка ти е станала кухнята!!! Харесват ми отделните акценти - закачалките, перденцата, дамаската на столовете. Много свежест и настроение вече има в твоята кухня!!!Поздравления!!!
Аз много харесвам този зелен цвят на лайм.
И да те попитам за кутиите над закачалките - готови ли си ги купила или си ги облепвала сама? Трябват ми такива кутии с капак с прибл. размери 30 х 30 см.

Мъх каза...

Обичам точно такива кухни- уютни, пълни с закачки;)))
Поздравления за ентусиазма!

Екатерина каза...

Наистина е с голямо К! Резултата е много уютна кухня! С кеф да си прекарваш времето там! Страхотна е, браво!

Vanya каза...

:) merypoppins кутиите са готови, но нямат капак.Купих си ги от магазин JYSK и размера им е някъде около 20x30xH15см. Там имаше и кутии с капаци (като за пикник) може някоя да ти хареса.

merypoppins каза...

Ваня, благодаря за отговора!
Само,че не знам какви са тези магазини и къде се намират.Дали имат интернет магазин?
Почти ме устройва големината на кутиите, но с удоволствие бих погледнала какви други имат още.

Vanya каза...

http://www.jysk.bg/ това е сайта им :) Не са много големи магазини, но имат интересни неща и на добри цени особено когато има промоция.

Елена каза...

Винаги съм смятала,че е най-добре да разполагаш с достатъчно средства да направиш ремонт веднъж и завинаги. Ти ми показа чарът на това да променяш нещата малко по малко. Страхотна ти е кухнята. Много уютна е станала:)

c v e t u l k a knits каза...

Много е свежарско, готова си за лятото! Кътчето за кафе къртииии :)